- írta: Peitli Csilla
Garnéla és marhahús osztozik ebben a receptben a rivaldafényen. Az ételben mindkét húsféle hangsúlyos, amit a fokhagymás szósz foglal tökéletes keretbe. Karácsonyi fogásnak is ajánlható!
Surf and turf fokhagyma szósszal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- 4 szelet marha steak
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk vaj
- 2 kk liszt
- 1 csipet pirospaprika
- 600 ml tejszín
- 1 ek friss petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A steakeket sózzuk, borsozzuk, majd süssük a kívánt állagra.
- Közben az oldalégőn melegítsünk meg a vajat egy lábosban.
- A zúzott fokhagymát pirítsuk meg a vajon és amikor már finom illata van, akkor adjuk hozzá a lisztet, a paprikát és a sót, borsot.
- Pici pirítás után öntsünk hozzá egy kis tejszínt.
- Keverjük csomómentesre, és fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget. (Ez a használt liszt függvényében változhat, tehát lehet nem is kell majd mind.)
- Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a tisztított garnélát is.
- Főzzük az egészet, amíg a garnéla megpuhul.
- A grillen sütött steakkel és pirított burgonyával kínáljuk!