Garnéla és marhahús osztozik ebben a receptben a rivaldafényen. Az ételben mindkét húsféle hangsúlyos, amit a fokhagymás szósz foglal tökéletes keretbe. Karácsonyi fogásnak is ajánlható!

Surf and turf fokhagyma szósszal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Surf and turf fokhagyma szósszal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 500 g garnéla
  • 4 szelet marha steak
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk vaj
  • 2 kk liszt
  • 1 csipet pirospaprika
  • 600 ml tejszín
  • 1 ek friss petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A steakeket sózzuk, borsozzuk, majd süssük a kívánt állagra.
  3. Közben az oldalégőn melegítsünk meg a vajat egy lábosban.
  4. A zúzott fokhagymát pirítsuk meg a vajon és amikor már finom illata van, akkor adjuk hozzá a lisztet, a paprikát és a sót, borsot.
  5. Pici pirítás után öntsünk hozzá egy kis tejszínt.
  6. Keverjük csomómentesre, és fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt, amíg el nem éri a kívánt sűrűséget. (Ez a használt liszt függvényében változhat, tehát lehet nem is kell majd mind.)
  7. Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a tisztított garnélát is.
  8. Főzzük az egészet, amíg a garnéla megpuhul.
  9. A grillen sütött steakkel és pirított burgonyával kínáljuk!