- írta: Peitli Csilla
Könnyed nyári fogás salátákhoz, főfogásnak vagy akár levesbetétnek. Ez az ízletes tofu percek alatt elkészül, ha időben bepácoljuk.
Olaszos grillezett tofu
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 300 g tofu
- 2 ek tamarind paszta
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek juharszirup
- 1 db citrom - leve, héja
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk só
- fél kk bors
- fél kk oregánó
Elkészítés:
- A tofut vágjuk fel vékony szeletekre és préseljük ki belőle a felesleges nedvességet két papírlap között.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a tamarind szószt, az olajat, a juharszirupot, a citrom reszelt héjét és a levélt, a zúzott fokhagymát, és a sót, borsot, oregánót. Alaposan keverjük össze, bár az olaj majd úgy is ki akar válni.
- Ebbe a pácba tegyük bele a tofut és pihentessük 1 órát.
- Amikor ez letelt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A tofuról törüljük le a fokhagymát, nehogy megégjen és süssük egy vaslapon vagy grillrácson oldalanként 1-2 percig.
- Tálaláskor a visszamaradt páclével még meglocsolhatjuk a tofukat.