Könnyed nyári fogás salátákhoz, főfogásnak vagy akár levesbetétnek. Ez az ízletes tofu percek alatt elkészül, ha időben bepácoljuk.

Olaszos grillezett tofu

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 2

Olaszos grillezett tofu

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 300 g tofu
  • 2 ek tamarind paszta
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek juharszirup
  • 1 db citrom - leve, héja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • fél kk oregánó

Elkészítés:

  1. A tofut vágjuk fel vékony szeletekre és préseljük ki belőle a felesleges nedvességet két papírlap között.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a tamarind szószt, az olajat, a juharszirupot, a citrom reszelt héjét és a levélt, a zúzott fokhagymát, és a sót, borsot, oregánót. Alaposan keverjük össze, bár az olaj majd úgy is ki akar válni.
  3. Ebbe a pácba tegyük bele a tofut és pihentessük 1 órát.
  4. Amikor ez letelt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A  tofuról törüljük le a fokhagymát, nehogy megégjen és süssük egy vaslapon vagy grillrácson oldalanként 1-2 percig.
  6. Tálaláskor a visszamaradt páclével még meglocsolhatjuk a tofukat.