Rövid pácolás után már süthető is ez az egyszerű, olaszos ízvilágú tofu.

Olaszos pácban érlelt tofu

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Olaszos pácban érlelt tofu

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 350 g tofu
  • 2 ek tamari
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek juharszirup
  • 1 db citrom - leve, héja
  • 2 ger fokhagyma
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • fél kk oregánó

Elkészítés:

  1. Egy tálkában keverjük össze a tamarit (használhatunk helyette gluténmentes szójaszószt is), az olajat, a juharszirupot, a zúzott fokhagymát, a citrom szelet héját és a levét, valamint a fűszereket.
  2. A tofuból préseljük ki a vizet, amennyire csak tudjuk és vágjuk szeletekre.
  3. Rendezzük el a tofut egy rétegben és öntsük rá a pácot.
  4. Pihentessük legalább 30 percet.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  6. Amikor forró a grill, tegyük fel a tofu szeleteket és gyorsan pirítsuk meg a külsejüket. Oldalanként elég 1-2 perc és már tálalható is ez a friss, ízletes, vegetáriánus finomság.
  7. A még forró, sercegő tofura öntsük rá nyugodtan a maradék pácot.