A portobello  gomba kiválóan grillezhető, mert jól felveszi az ízeket és "húsossága" nemcsak a vegetáriánusoknak fog ízleni.

Pácolt portobello gomba grillezve

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Pácolt portobello gomba grillezve

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 db portobello gomba
  • 3 ek balzsamecet
  • 1 ek vörösbor ecet
  • 1 ek worchestershire szósz
  • 1 ek csípős szósz
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk füstölt pirospaprika
  • 1 kk oregánó
  • 2 kk szőlőmag olaj
  • fél kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A gombát tisztítsuk meg és távolítsuk el a tönköt. Egy kanál segítségével kaparjuk ki a gombalemezeket, ezekre nem lesz szükségünk.
  2. E!gy villával szurkáljuk meg a kalapot felülről és alulról is, hogy jól megszívja majd magát. Tegyük egy magas üvegtálba.
  3. Készítsük el a pácot az összes hozzávaló összekeverésével (kivéve a gombát).
  4. Az így kapott pácból öntsünk egy keveset a gomba alá, amiket fektessünk a lére a belső résszel felfelé.
  5. A pácból öntsünk egy-egy evőkanálnyit a kalapokba és hagyjuk pihenni 30 percet.
  6. Közben melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  7. A gombákat vegyük ki a pácból és öntsük ki a felesleges folyadékot a kalapokból. Még kenjük le egyszer egy ecsettel  a gombát a páclével, majd tegyük fel a grillre 3-4 percre sülni.
  8. Ezután 90 fokban forgassuk el a gombákat, hogy jól kirajzolódó grilljeleket kapjunk és jöhet még 3 perc grillezés.
  9. Ekkor fordítsuk meg a gombákat és vegyük lejjebb a hőfokot közepesre. Süssük így is 3-4 percig.
  10. Amíg sül a gomba, a maradék páccal lekenhetjük még párszor az extra ízekért.
  11. A puha, ízletes és kiterülő gombát vegyük le a grillről és még forrón kínáljuk rizs, saláta és chimichurri szósz társaságában.