Egy fantasztikus pizzakenyér, amely elkészítése szintén hosszú időt vesz igénybe, akár egy nápolyi pizzáé, de aki elkészíti, biztosan nem fog csalódni benne. Ropogós mégis könnyed levegős tészta, a paradicsom, rozmaring és olívaolaj kombinációja melyet a sópehely koronáz meg. Az elkészítése legalább 30 órával a sütés előtt kezdődik. Pontos arányokat nehéz meghatározni, hiszen százalékos arányokban kell gondolkoznunk.

 

 

 

Focaccia Alfa Forni kemencében

Elkészítési idő: 1800 perc
Nehézség: 4

Focaccia Alfa Forni kemencében

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 434 g Pizza liszt
  • 303 g víz
  • 0,3 g száraz élesztő
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 ág rozmaring
  • 150 g koktélparadicsom
  • 20 g füstölt maldon sópehely

Elkészítés:

 

Az elkészítés egy poolish készítésével kezdődik. 303g lisztet, 303g vízzel és 0,3g porélesztővel elkeverek és egy lezárt dobozban 24 órára beteszem a hűtőbe. A 24 óra leteltével kiveszem a hűtőből, hozzá adok 131g lisztet és 13g sót, majd óvatos mozdulatokkal tésztát készítek belőle. Nagyon lágy tésztát kapunk a magas hidratáció miatt. amikor a tészta elkészült 1 órát hagyom szobahőmérsékleten állni, majd hajtogatom a tésztát és újabb 1 órát pihen. Megint hajtogatom, majd egy olívaolajjal kikent tepsibe teszem 1 órára pihenni. Az újabb 1 óra után óvatosan a tepsibe nyújtom és megint 1 óra pihentetés következik. Ráteszem a paradicsomot, a rozmaringot, meglocsolom, olajjal majd sót teszek rá és 1 óra pihentetés után a 350 fokos kemencébe teszem sülni nagyjából 30 percre.