Nagyobb vendégségekhez tökéletes előétel, mert nagy tételben készíthető gyorsan és nagyon ízletes. Könnyű, egyszerű és szinte mindenki szereti.

Fokhagymás pirítós grillezett változata

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Fokhagymás pirítós grillezett változata

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss petrezselyem
  • 2 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A kenyereket kenjük le az olívaolajjal, majd dörzsöljük be a fokhagymát. (Ha nagyon puha a kenyér, akkor inkább zúzzuk össze a fokhagymákat és keverjük el  az olajjal, így vigyük fel.)
  3. Sózzuk és borsozzuk a kenyereket, majd mehetnek is a grillre.
  4. Süssük 5-8 percig a kenyereket, amíg kellemesen ropogósra pirultak.
  5. A grillről levett kenyereket szórjuk meg az apróra vágott friss petrezselyemmel.