Nagyobb vendégségekhez tökéletes előétel, mert nagy tételben készíthető gyorsan és nagyon ízletes. Könnyű, egyszerű és szinte mindenki szereti.
Fokhagymás pirítós grillezett változata
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 8 szelet kenyér
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek friss petrezselyem
- 2 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A kenyereket kenjük le az olívaolajjal, majd dörzsöljük be a fokhagymát. (Ha nagyon puha a kenyér, akkor inkább zúzzuk össze a fokhagymákat és keverjük el az olajjal, így vigyük fel.)
- Sózzuk és borsozzuk a kenyereket, majd mehetnek is a grillre.
- Süssük 5-8 percig a kenyereket, amíg kellemesen ropogósra pirultak.
- A grillről levett kenyereket szórjuk meg az apróra vágott friss petrezselyemmel.