- írta: Peitli Csilla
Itt egy újabb őszi recept, mely még vasárnapi ebédként is megállja a helyét. Az alma savassága, az édesburgonya édessége és a tarja füstös íze tökéletes harmóniában egyesülnek. Egy pohár finom gyümölcsös ízvilágú borral kiegészítve igazi ínyenc fogás.
Füstölt BBQ sertéstarja almával és édesburgonyával
írta: Bácsalmási Katalin
Hozzávalók:
- 1 kg Sertéstarja szeletelve
- 2-3 db alma (nagy, keményebb húsú, pl.: Granny Smith vagy Jonagold)
- 2 db édesburgonya
- ízlés szerint BBQ szósz
- kedvenc grill fűszerkeveréke
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A sertéstarját fűszerezd be a fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd kend be BBQ szósszal.
- Melegítsd elő a kamado grillt kb. 120-130°C-ra, közvetett grillezésre készülj.
- Az almákat szeleteld fel vastagabb szeletekre, az édesburgonyát pedig hámozd meg és vágd karikákra.
- Helyezd a sertéstarját a grillre, és füstöld kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg puha nem lesz.
- Az utolsó félórában helyezd az almaszeleteket és az édesburgonyát is a grillre, hogy karamellizálódjanak.
- Tálaláskor kínáld a hús mellé az édesburgonyát és az almákat.