Ezt a nagyszerű füstölt csípős fűszeres nassolnivalót mindenki imádni fogja. Bármilyen olajos magból elkészíthető - például amerikai mogyoró, mandula, napraforgómag vagy kesudió - de talán keverve a legfinomabb. Csinos szalaggal átkötött kis üvegekben csodálatos kézműves karácsonyi ajándék lehet, aminek mindenki nagyon fog örülni!

Füstölt fűszeres magvak

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Füstölt fűszeres magvak

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 0,25 teáskanál cayenne bors
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 0,5 teáskanál fűszersó
  • 0,25 teáskanál őrölt kömyény
  • 0,5 teáskanál zellersó
  • 0,5 teáskanál fokhagyma por
  • 1 evőkanál só
  • 1,5 csésze vegyes olajos magvak
  • ízlés szerint (opcionális) chili pehely

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a Broil King gázgrillt alacsony hőfokon, körülbelül 163 °C-ra.

2. Olvasszuk meg a vajat egy közepes méretű serpenyőben, alacsony hőfokon, az oldalsó égőn. A sót kivéve adjuk hozzá a vajhoz a fűszereket. Keverjük össze, és alacsony hőfokon 2 percig melegítsük, hogy az ízek összeérjenek. Forgassuk a fűszeres vajba a magvakat és keverjük, amíg egyenletesen bevonódnak a vajas keverékkel.

3. Terítsük szét a fűszeres magvakat egy peremes tepsiben vagy grill lemezen, és tegyük a grill készülékbe 15 percre, időnként rázzuk meg a tepsit, hogy egyenletesen piruljon.

4. Vegyük ki a tepsit, majd keverjük össze a magvakat a sóval és hagyjuk kihűlni. Légmentesen záródó edényben tároljuk.

Tipp: ha kedveljük a csípősebb ízeket adhatunk egy kis chilit is a keverékhez, ha esetleg a keleti ízek szerelmesei vagyunk, akkor használjuk indiai fűszerkeveréket, stb. Ez a recept számtalan módon variálható, keressük meg a legtökéletesebb változatot!