Tartalmas házi szendvics, amit te készíthetsz az alapokról. Az elkészítése ugyan nem rövid, de az íze mennyei! Ha szereted a kihívásokat, próbáld ki ezt a füstölt lapockát pulled pork szendvicsként!
Füstölt lapocka házi szósszal és savanyúsággal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db sertés lapocka
- 3 ek oregánó
- 3 ek petrezselyem
- 2 ek hagymasó
- 2 ek fekete bors
- 1 ek őrölt kömény
- 5 dl ananászlé
- 1 db kígyóuborka
- 100 g cukor
- 65 g só
- 2,4 dl ecet
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint sajt
- ízlés szerint majonéz
- 4 db zsemle
Elkészítés:
- Melegítsük elő a smokert és állítsuk be 107°C-ra.
- Készítsünk egy száraz pácot a húshoz az oregánó, a petrezselyem, a hagymás só, a fekete bors és a kömény összekeverésével,
- Ezzel a keverékkel dörzsöljük át a húst alaposan.
- Az ananászlét egy injekció segítségével fecskendezzük a húsba több helyen.
- Ezután tegyük fel a húst a grillre és füstöljük addig, amíg a belső hőmérséklete eléri a 95°C-ot. Ez akár 12 óráig is eltarthat, így akár éjszakára is beállíthatjuk a Broil King Pellet grilledet.
- Amíg sül a hús, az uborkákat szeleteljük vékonyra és szórjuk meg a sóval.
- Így pihentessük 2 órát, majd öntsük le róla a vizet és adjuk hozzá az ecetet és a cukrot. Hagyjuk addig pácolódni, amíg a hús elkészül.
- Amikor a hús elérte a megfelelő belső hőfokot, vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni.
- Amikor a hús hűlt egy kicsit, egy hústépő villával szedjük szálaira.
- Emeljük meg a grill hőfokát 190°C-ra.
- Ha elérte a magas hőfokot, akkor a ketté vágott zsemlék belsejét pirítsuk le.
- A pirított zsemlék alját kenjük le a mustárral, a tetejét pedig a majonézzel.
- Halmozzunk rá bőven a húsból, amire jöhet a sajt és végül az uborka. Ezzel el is készült az ízletes szendvics!