Tartalmas házi szendvics, amit te készíthetsz az alapokról. Az elkészítése ugyan nem rövid, de az íze mennyei! Ha szereted a kihívásokat, próbáld ki ezt a füstölt lapockát pulled pork szendvicsként!

Füstölt lapocka házi szósszal és savanyúsággal

Elkészítési idő: 12 óra + 30 perc
Nehézség: 5

Füstölt lapocka házi szósszal és savanyúsággal

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db sertés lapocka
  • 3 ek oregánó
  • 3 ek petrezselyem
  • 2 ek hagymasó
  • 2 ek fekete bors
  • 1 ek őrölt kömény
  • 5 dl ananászlé
  • 1 db kígyóuborka
  • 100 g cukor
  • 65 g só
  • 2,4 dl ecet
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint sajt
  • ízlés szerint majonéz
  • 4 db zsemle

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a smokert és állítsuk be 107°C-ra.
  2. Készítsünk egy száraz pácot a húshoz az oregánó, a petrezselyem, a hagymás só, a fekete bors és a kömény összekeverésével,
  3. Ezzel a keverékkel dörzsöljük át a húst alaposan.
  4. Az ananászlét egy injekció segítségével fecskendezzük a húsba több helyen.
  5. Ezután tegyük fel a húst a grillre és füstöljük addig, amíg a belső hőmérséklete eléri a 95°C-ot. Ez akár 12 óráig is eltarthat, így akár éjszakára is beállíthatjuk a Broil King Pellet grilledet.
  6. Amíg sül a hús, az uborkákat szeleteljük vékonyra és szórjuk meg a sóval.
  7. Így pihentessük 2 órát, majd öntsük le róla a vizet és adjuk hozzá az ecetet és a cukrot. Hagyjuk addig pácolódni, amíg a hús elkészül.
  8. Amikor a hús elérte a megfelelő belső hőfokot, vegyük le a grillről és hagyjuk pihenni.
  9. Amikor a hús hűlt egy kicsit, egy hústépő villával szedjük szálaira.
  10. Emeljük meg a grill hőfokát 190°C-ra.
  11. Ha elérte a magas hőfokot, akkor a ketté vágott zsemlék belsejét pirítsuk le.
  12. A pirított zsemlék alját kenjük le a mustárral, a tetejét pedig a majonézzel.
  13. Halmozzunk rá bőven a húsból, amire jöhet a sajt és végül az uborka. Ezzel el is készült az ízletes szendvics!