A sajtos makaróni tipikus gyors, laktató étel, az amerikai családok nagy kedvence. Ez a verzió a négyféle sajt és a füstölés miatt gazdagabb, érdekesebb, kifinomultabb - még egy vasárnapi ünnepi ebéden is megállja a helyét. 

Füstölt négysajtos makaróni

Elkészítési idő: 30-60 perc perc
Nehézség: 1

Füstölt négysajtos makaróni

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 0,5 kg makaróni tészta/szarvacska tészta
  • 250 gr krémsajt
  • 100 gr parmezán sajt forgács
  • 250 gr reszelt gouda
  • 250 gr cheddar sajt
  • 1 teáskanál só
  • 6 dl tej
  • 50 gr liszt
  • 50 gr vaj
  • 0,5 tk bors - őrölt
  • opcionális bacon kocka, maradék pulled pork

Elkészítés:

1. Melegítse elő a füstölőt 105 Celsius fokra.

2. Főzze meg a tésztát a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Egy közepes méretű serpenyőben olvassza meg a vajat, és keverje bele a lisztet. Közepes lángon forralja 2 percig, amíg a mártás buborékos és sűrű lesz. Keverje bele a tejet, és forralja fel. Főzze további 5 percig, amíg besűrűsödik. Keverje bele a krémsajtot, és folyamatos kevergetés mellett keverje simára a szószt. Adjon hozzá sót és borsot.

3. Egy nagy tálban keverje össze a cheddar, a gouda és a parmezán sajtot, a tejes szószt és a tésztát. Adja hozzá a bacon kockákat vagy a maradék pulled porkot, ha hússal is szeretné gazdagítani a tésztát. Az egész keveréket kanalazza egy hőálló tepsibe, szórja meg a tetejét sattal.

4. Tegye be a hőálló tálat a füstölőbe vagy a grillbe és süsse össze kb 1 órán keresztül, amíg a tészta teteje szépen meg nem pirul. Forrón tálalja. Jó étvágyat!