Gomba, kelkáposzta és olaszkolbász mellett a lilahagyma is helyet kapott ezen a különleges pizzán, amivel kicsit feldobhatod a megszokott ízkombinációt!

Gombás, kolbászos pizza grillezve

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 1

Gombás, kolbászos pizza grillezve

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 adag pizza tészta
  • 2 levél kelkáposzta
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 80 ml paradicsomszósz
  • 1 marék gomba
  • 80 g olasaz kolbász
  • fél db lilahagyma
  • 350 g mozzarella
  • 1 csipet só
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet piros
  • 1 kk parmezán
  • fél ek kukorica liszt

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt (vagy kemencét) 300°C-ra.
  2. Tegyünk be egy grill követ, ha gázgrillt használunk.
  3. A kelkáposztát tépkedjük nagyobb darabokra és locsoljuk meg az olajjal. Szórjuk meg sóval és jól forgassuk össze.
  4. A pizza tészta alá szórjunk kukorica lisztet, ami gátolja a leragadását és nyújtsuk ki akkorára, hogy a pizzalapáttal könnyedén alá nyúlhassunk (kb. 25-30 cm).
  5. Kenjük el a pizza felületén a paradicsomszószt.
  6. A lepárolt (vagy konzerv) gombát osszuk el a pizzán, majd rakjuk fel a vékonyra vágott lilahagymát és a felkarikázott kolbászt is.
  7. Ezután szórjuk meg az egészet a sajt felével.
  8. Erre kerüljenek fel a kelkáposzta darabok és végül jöhet a sajt másik fele is. (A kelkáposzta könnyen megéghet, ezért borítsuk be sajttal.)
  9. Az előkészített pizzát tegyük fel a forró grillre és zárt tető alatt süssük 5-10 percig. (A kemencében 2-3 perc is elég, de folyamatosan figyeljük, mert tényleg gyorsan elkészül.)
  10. Amikor a sajt megolvadt és a tészta széle is szép aranybarnává válik, vegyük ki a pizzát és hagyjuk pihenni 1 percig.
  11. Ezután szórjuk meg a parmezánnal, a paprika pehellyel és az oregánóval, majd szeleteljük fel.