- írta: Peitli Csilla
Gomba, kelkáposzta és olaszkolbász mellett a lilahagyma is helyet kapott ezen a különleges pizzán, amivel kicsit feldobhatod a megszokott ízkombinációt!
Gombás, kolbászos pizza grillezve
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 1 adag pizza tészta
- 2 levél kelkáposzta
- 1 ek napraforgó olaj
- 80 ml paradicsomszósz
- 1 marék gomba
- 80 g olasaz kolbász
- fél db lilahagyma
- 350 g mozzarella
- 1 csipet só
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet piros
- 1 kk parmezán
- fél ek kukorica liszt
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt (vagy kemencét) 300°C-ra.
- Tegyünk be egy grill követ, ha gázgrillt használunk.
- A kelkáposztát tépkedjük nagyobb darabokra és locsoljuk meg az olajjal. Szórjuk meg sóval és jól forgassuk össze.
- A pizza tészta alá szórjunk kukorica lisztet, ami gátolja a leragadását és nyújtsuk ki akkorára, hogy a pizzalapáttal könnyedén alá nyúlhassunk (kb. 25-30 cm).
- Kenjük el a pizza felületén a paradicsomszószt.
- A lepárolt (vagy konzerv) gombát osszuk el a pizzán, majd rakjuk fel a vékonyra vágott lilahagymát és a felkarikázott kolbászt is.
- Ezután szórjuk meg az egészet a sajt felével.
- Erre kerüljenek fel a kelkáposzta darabok és végül jöhet a sajt másik fele is. (A kelkáposzta könnyen megéghet, ezért borítsuk be sajttal.)
- Az előkészített pizzát tegyük fel a forró grillre és zárt tető alatt süssük 5-10 percig. (A kemencében 2-3 perc is elég, de folyamatosan figyeljük, mert tényleg gyorsan elkészül.)
- Amikor a sajt megolvadt és a tészta széle is szép aranybarnává válik, vegyük ki a pizzát és hagyjuk pihenni 1 percig.
- Ezután szórjuk meg a parmezánnal, a paprika pehellyel és az oregánóval, majd szeleteljük fel.