- írta: Peitli Csilla
Amit a sütőben el tudsz készíteni, azt bátran kipróbálhatod a grillen is. A perecnek különösen jót tesz az extra füstös íz.
Grillen készített füstölt perec
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 550 g liszt
- 2,5-3 dl kézmeleg víz
- 1 ek instant élesztő
- 1 csipet só
- 2 ek barna cukor
- 100 g szódabikarbóna
Elkészítés:
- A szárított élesztőt keverjük össze egy kevés langyos vízzel és hagyjuk állni 10 percig, hogy felfusson.
- A lisztet és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt.
- Lassan adjuk hozzá a többi vizet. Annyit adagoljunk, hogy a tészta szépen összeálljon, de ne legyen túl puha.
- Hagyjuk pihenni, amíg a duplájára kel.
- Melegítsük elő a pellet grillt 220°C-ra és ha van, tegyünk be egy pizzakövet.
- Amikor a tészta megkelt, gyúrjuk át és formázzunk belőle pereceket.
- Forraljunk fel 4 liter vizet egy lábasban és adjuk hozzá a szódabikarbónát.
- Ebben a vízben merítsük meg a pereceket és főzzük őket 30 másodpercig (!), majd vegyük ki és mehetnek is a grillre.
- Szórjuk meg a perecet nagy szemű sóval és süssük 20 percig.