Amit a sütőben el tudsz készíteni, azt bátran kipróbálhatod a grillen is. A perecnek különösen jót tesz az extra füstös íz.

Grillen készített füstölt perec

Elkészítési idő: pihentetés + 50 perc
Nehézség: 3

Grillen készített füstölt perec

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 550 g liszt
  • 2,5-3 dl kézmeleg víz
  • 1 ek instant élesztő
  • 1 csipet só
  • 2 ek barna cukor
  • 100 g szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. A szárított élesztőt keverjük össze egy kevés langyos vízzel és hagyjuk állni 10 percig, hogy felfusson.
  2. A lisztet és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt.
  3. Lassan adjuk hozzá a többi vizet. Annyit adagoljunk, hogy a tészta szépen összeálljon, de ne legyen túl puha.
  4. Hagyjuk pihenni, amíg a duplájára kel.
  5. Melegítsük elő a pellet grillt 220°C-ra és ha van, tegyünk be egy pizzakövet.
  6. Amikor a tészta megkelt, gyúrjuk át és formázzunk belőle pereceket.
  7. Forraljunk fel 4 liter vizet egy lábasban és adjuk hozzá a szódabikarbónát.
  8. Ebben a vízben merítsük meg a pereceket és főzzük őket 30 másodpercig (!), majd vegyük ki és mehetnek is a grillre.
  9. Szórjuk meg a perecet nagy szemű sóval és süssük 20 percig.