Édes, mégis frissítő desszert, melyet az év bármely szakában elkészíthetünk. Édesíthetjük juharsziruppal, de aki kevesebb kalóriával fogyasztaná, el is hagyhatja. A grillezés során az ananász gyümölcscukor tartalma koncentrálódik, így az önmagában is kellemesen édes lesz.

Grillezett ananász juharsziruppal

Elkészítési idő: Előkészítés 5 perc + sütés 15 perc perc
Nehézség: 0

Grillezett ananász juharsziruppal

írta: Vezse Roland

Hozzávalók:

  • 1 db Ananász negyedelve és felszeletelve
  • 1/2 csésze Juharszirup
  • 1/2 teáskanál Fahéj
  • 1/2 teáskanál Grand Marnier likőr

Elkészítés:

Egy éles késsel vágjuk le az ananász alját és tetejét, hosszában vágjuk negyedekbe és távolítsuk el a belső fás részt, valamint a külső héj vonalát követve, ívesen vágjuk le a héj szúrós részeit. Ezután vágjuk a megtisztított gyümölcshúst kb. 1,5 cm vastag szeletekre, de hagyjuk a gyümölcsöt a héjában.

Az így felszeletelt ananász negyedeket héjával lefelé helyezzük az előmelegített grill rácsra és közepes hőmérsékleten grillezzük 15 percig , amíg szépen át nem melegednek. Sütés előtt keverjük össze a juharszirupot, a fahéjat és a Grand Marnier likőrt egy kisebb tálban és grillezés közben 5 percenként kenegessük az ananász szeleteket. Fontos, hogy a gyümölcs szeletek édes, ragacsos, karamellizált bevonatot kapjanak.