Grillezett Cobb saláta gazdagon, amivel bárki jól lakik. Látványos, friss és nagyon ízletes. Egyszóval egy kitűnő saláta ebédre vagy vacsorára!

Grillezett Cobb saláta garnélával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett Cobb saláta garnélával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 250 g garnéla
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk citromlé
  • fél kk só
  • negyed kk fehér bors
  • 1 dl sajtos salátaöntet
  • 4 marék vegyes saláta mix
  • 1 db avokádó
  • 4 szelet bacon
  • 2 db tojás
  • 1 db paradicsom
  • 1 db lilahagyma

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A tojás főzzük keményre, majd pucolás után tegyük félre.
  3. A bacont süssük meg 3-5 perc alatt a grillen, amíg ropogós nem lesz.
  4. A megpucolt, vénátlanított garnélát keverjük össze az olajjal és a citromlével, majd fűszerezzük a sóval, borssal.
  5. A garnélát tegyük fel a meleg grillre és 4-6 perc alatt süssük meg mindkét oldalát. Amikor rózsaszínre vált a hús, vehetjük is le a grillről.
  6. Állítsuk össze a salátát. A saláta mixhez aprítsuk hozzá a főtt tojást, az avokádót, a paradicsomot és a hagymát.
  7. A bacont vágjuk apróbb darabokra és adjuk a salátához a garnélával együtt.
  8. Végül locsoljuk meg a salátát az öntettel.