A görögdinnye önmagában is tökéletes desszert egy grillvacsora után, de ha már úgy is felfűtötted a masinát, nyugodtan rá is dobhatsz pár szelet dinnyét. Persze a megfelelő ízesítéssel!

Grillezett görögdinnye szeletek

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 1

Grillezett görögdinnye szeletek

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db görögdinnye
  • 1 db citrom
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 60 ml méz
  • 2 ek menta
  • 2 csipet só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük ki a mézet az egy citrom levével és reszelt héjával.
  3. Adjuk hozzá az olajat is és dolgozzuk össze.
  4. A dinnyét vágjuk vékonyabb, körülbelül 1,5 cm-es szeletekre, majd kenjük le a mézes, citromos mázzal őket.
  5. Tegyük fel a grillre a dinnyét és oldalanként 2 perc alatt kapassuk meg a külsejét.
  6. Tálaláskor az apróra vágott mentával és egy kevés sóval szórjuk meg!