Grillezett homárfarok
írta: SpaTrend
Hozzávalók:
- 6 db homárfarok
- 60 ml citromlé
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 60 ml Olívaolaj
- 5 g kapor
- 2 db citrom
Elkészítés:
- A grill bekapcsolás után (magas hőfok), készítsd el a pácot. Egyszerűen keverd össze a citromlét az olajjal és fűszerezd sóval,borssal és kaporral.
- Hosszában vágd ketté a megtisztított homárt és egy ecsettel vidd fel ezt a keveréket a szabaddá vált húsra.
- Kicsit lejjebb véve a hőfokot, kezdheted is a sütést. Először a húsával lefelé helyezd fel a grillrácsra a homárt, majd 1 perc elteltével fordítsd meg, úgy, hogy most a páncélja legyen alul.
- Ebben a pozícióban 8-10 perc alatt süsd készre. Ha elkészült a homár páncéljának színe rózsaszínesre változik, míg a hús szépen kifehéredik.
- Citrommal körítve azonnal tálalhatod is az omlós homárt.
Extra tippek:
- Ha lehet friss kaprot használj, amit apróra összevágva adj a többi hozzávalóhoz.
- A homárt mosás után töröld teljesen szárazra, hogy a pác hiba nélkül végezhesse a dolgát.
- Ha nyársat szúrsz hosszában a homár páncélján keresztül, akkor megakadályozhatod, hogy sütésnél betekeredjen a homár.