A párolt kelbimbót sokan unalmas és egyhangú ételnek tartják. Íme, a bizonyíték arra, hogy ez a zöldség bizony izgalmas alapanyag, mely a markáns ízek tökéletes kiegészítője. Végre élvezhetjük a sör, a szalonna és a kelbimbó páratlan harmóniáját! Előételnek, könnyű vacsorának, de akár köretnek is kiváló. Megunni soha nem fogjuk!
Grillezett kelbimbó sörrel és szalonnával
írta: Vöröss Kata
Hozzávalók:
- 1/2 kg Megtisztított és félbevágott kelbimbó
- 1/2 kg Sertés hasaalja szalonna vagy császárszalonna
- 3 teáskanál BroilKing BBQ szárazpác
- 1 kis doboz IPA típusú sör
Elkészítés:
Tisztítsuk meg és felezzük el a kelbimbókat, majd tegyük félre. A szalonnacsíkokat kockázzuk fel.
Melegítse elő pellet vagy gázgrill készüléket közepes teljesítményen, körülbelül 200 °C-ra. Előmelegítés előtt helyezzük be az öntöttvas zárt sütőfelületet, vagy tegyünk egy teljesen hőálló serpenyőt a grill rácsokra.
A meleg sütőfelületen, vagy serpenyőben kezdjük el kisütni a szalonnát, de ne süssük ki teljesen. Ha a szalonna még puha és nincs teljesen átsütve, vegyük ki, tegyük félre. Öntsük ki a zsírt a serpenyőből, vagy a sütőfelületről, majd helyezzük vissza a szalonnát.
Tegyük a felezett kelbimbókat a serpenyőbe, vagy sütőfelületre és a szárazpáccal alaposan keverjük össze. Öntsük a sör felét a serpenyőbe és időnként keverjük meg a szalonnás kelbimbót, nehogy leragadjon. Fogásunk akkor van készen, ha a kelbimbó megpuhult, szép barna színt kapott, a szalonna zsírja teljesen kisült, a sör pedig elpárolgott.
Azonnal és forrón tálaljuk egyenesen a grillről.