- írta: Peitli Csilla
Édes és roppanós zöldségek a puha, sós sajttal kiegészítve igazán kényeztetik az ízlelőbimbókat! Gyors és finom köret húsok és grillezett sajtok mellé is.
Grillezett meleg saláta feta sajttal
írta: Vezse Roland
Hozzávalók:
- 4 db cukkini
- 1 db lilahagyma
- 126 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 60 ml fehérbor ecet
- 2 db babérlevél
- 200 g feta sajt
- 4 db paparika
- só
- bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A fokhagyma gerezdet vágjuk apróra, majd keverjük el az ecettel és 120 ml olajjal. Tegyük félre, amíg felaprítjuk a zöldséget.
- A cukkinit, a hagymát vágjuk fel (tetszőleges formában) és kenjük le a maradék 6 ml olajjal. Sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a babérleveleket is.
- A zöldségeket tegyük fel a rácsra és grillezzük oldalanként három (a hagymát kb 5) percig, hogy minden oldalon megpiruljon és elkezdjen egy kis levet ereszteni.
- Amikor elkészült szedjük egy sütőpapírra őket és locsoljuk meg a zöldséget a korábban elkészített páccal.
- Adjuk hozzá a hosszában felvágott paprikákat és szórjuk meg feta sajttal.
- Tegyük még vissza a grillre 5 percre, hogy összemelegedjen az összes alapanyag és a sajt is megolvadhasson egy kicsit.
- Ennek a köretnek jót tesz, ha áll egy keveset a felszolgálás előtt, ezért akár 1-2 órával korábban is elkészíthető.