A citrommal, hagymával töltött hal zamatos paradicsomos körettel nemcsak finom, hanem egészséges is.
Grillezett tilápia sült paradicsommal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db tilápia
 - 1 db lilahagyma
 - 3 db citrom
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 100 ml olívaolaj
 - 15 db koktélparadicsom
 - 20 g parmezán sajt
 - 5 g kapor
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint bors
 
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kamado grillt 200°C-ra, és helyezzük be a félhold alakú rácsrendszert. A grill egyik oldalán készítjük a halat, míg a másikon sül a paradicsom.
 - A paradicsomokat vágjuk félbe és locsoljuk meg őket 2 evőkanálnyi olajjal.
 - Ezután jöhet a só és a bors ízesítésnek, majd tegyük félre és a hallal egy időben rakjuk fel a grillre, mert nagyjából ugyanannyi idő kell nekik.
 - Amíg melegszik a grill, mossuk meg a halakat. Itassuk le róluk a felesleges nedvességet. Ha már tisztított, pikkelyezett és a hasánál felvágott halunk van, akkor nincs más dolgunk, mint hogy beirdaljuk mindkét oldalon párszor.
 - Kenjük le bőségesen a halakat az olaj felével, majd fűszerezzük sóval és borssal. Belülről pedig dörgöljük át fokhagymával.
 - Az egyik citromot és a hagymát szeleteljük fel. A kapor felét pedig aprítsuk, majd ezekkel töltsük meg belülről is a halakat. Az így kapott töltött zsebeket zárjuk le fokpiszkálóval vagy bambusz nyárssal.
 - Tegyük fel a halakat az egyik, a zöldséget a másik oldalra és zárt tető alatt süssük 10 percig.
 - A halakat félidőben fordítsuk meg, a paradicsomokra pedig, az utolsó 3 percben, szórjunk parmezán sajtot, hogy még legyen ideje megolvadni.
 - A maradék citromok levét facsarjuk ki és adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat. Végül keverjük hozzá a maradék kaprot apróra vágja és az olívaolajt.
 - Tálaljuk a halat a paradicsommal és locsoljuk meg a kapros-citromos öntettel.
 
  
								  
  
								  
  
								  
  
								  
  
								  
				
  
				