Friss ízvilágú töltött zöldség, ami gyorsan elkészül egészséges és vitamindús. Különleges alapanyainak köszönhetően új ízeket csempészhetsz az étrendedbe.

Grillezett töltött avokádó

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Grillezett töltött avokádó

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db avokádó
  • 1 db citrom - leve, héja
  • fél db lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv pálmaszív
  • 1 marék koktél paradicsom
  • 2 ek kókusztej
  • 3 ek kilantró
  • fél db jalapeno paprika
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze a kókusztejet, a citrom reszelt héját és levének a felét , az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Alaposan dolgozzuk össze a pácot és dobjuk bele ebbe a felkarikázott pálmaszívet, a kilantrót, a félbevágott paradicsomot, a felkockázott jalaponót és a fele sót, borsot.
  3. Melegítsük fel a grillt közepes/magas hőfokra.
  4. Az avokádókat vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat és locsoljuk meg a maradék citromlével, egy evőkanálnyi olajjal és sózzuk, borsozzuk.
  5. Tegyük fel a grillre az avokádókat sülni a vágott felükkel lefelé és 3-4 percig süssük, amíg meg nem jelennek a grilljelek.
  6. Ezután vegyük le az avokádókat, rendezzük el egy tálon és minden felet töltsünk meg a korábban elkészített zöldséges keverékkel.
  7. A megmaradt olajjal locsoljuk meg az egészet és kínálhatjuk is pirítóssal, pitával.