Unod már a szokványos grill zöldség köretet? Próbáld ki ezt a receptet, mely a balzsamecetes máznak köszönhetően egyszerre friss és kényeztető. Tökéletes köret vagy vegetáriánus fogás, mely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így még az őszi nátha ellen is bevethető.

Grillezett zöldségek balzsamecetes mázzal

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Grillezett zöldségek balzsamecetes mázzal

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 8-10 szár zöld spárga
  • 1 db piros kaliforniai paprika kockázva
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 db sárga kaliforniai paprika kockázva
  • 1 db kisebb sütőtök
  • 2 db cukkíni
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 0,5 csésze balzsamecet
  • 2 teáskanál méz vagy juharszirup

Elkészítés:

1. Melegítse elő a Pellet Joe-t közepes-magas hőmérsékletre (kb. 400 °F / 200 °C).

2. Egy nagy tálban keverje össze a szeletelt cukkinit, sütőtököt, paprikát, lilahagymát és spárgát olívaolajjal. Győződjön meg arról, hogy az összes zöldség egyenletesen be van vonva. Ízesítse sóval és borssal.

3. Helyezze az előkészített zöldségeket közvetlenül a grillrácsra. Ha szeretné, használhat grill serpenyőt vagy kosarat, hogy a kisebb darabok ne essenek át a rácson.

4. Grillezze a zöldségeket körülbelül 8-10 percig, időnként megfordítva, amíg meg nem puhulnak és szép grillnyomok nem keletkeznek rajtuk. A főzési idő a zöldségek vastagságától függően változhat.

5. Míg a zöldségek sülnek, készítse el a balzsamecetes öntetet. Egy kis serpenyőben keverje össze a balzsamecetet, a mézet vagy juharszirupot, a dijoni mustárt, a sót és a borsot. Forralja fel az öntetet, majd vegye le a tűzről.

6. Hagyja a balzsamecet-mártást 8-10 percig forrni, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Vegye le a tűzről és tegye félre.

7. Miután a zöldségek megsültek, tegye őket egy tálalóedénybe. Öntözze meg a zöldségeket a balzsamecetes mázzal. A zöldségeket díszítheti apróra vágott friss fűszernövényekkel (például bazsalikommal, petrezselyemmel vagy kakukkfűvel), pár szem koktélparadicsommal vagy morzsolhat rá egy kevés kecskesajtot, hogy még ízletesebb és látványosabb legyen az étel. Jó étvágyat!