A füstös ízek még karakteresebbé teszik ezt a lágy krémet. Tökéletes előétel kerti partira vagy filmnézős rágcsálnivaló nachosszal.

Guacamole grillezett kukoricával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Guacamole grillezett kukoricával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 cső kukorica
  • 6 db avokádó
  • 2 db paradicsom
  • fél db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db jalapeno
  • 1 db lime
  • fél kk só
  • negyed kk őrölt kömény
  • 3 ek vaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A kukoricákat kenjük le vajjal és tegyük fel a grillre. Grillezzük addig, amíg szép grilljelek nem lesznek rajta és megpuhulnak a szemek. Tegyük félre hűlni.
  3. Az avokádókat vágjuk félre, szedjük ki a magot és hámozzuk meg őket.
  4. Tegyük egy tálba az avokádó húsát és villával törjük össze.
  5. Adjuk hozzá az apró kockára vágott paradicsomot, hagymát és jalapenót (ha szeretjük az erőset).
  6. Végül a kukoricaszemeket vágjuk le a csövekről és adjuk az avokádóhoz a zúzott fokhagymával együtt.
  7. Locsoljuk meg az egészet a lime levével, jöhet rá a só és a kömény, majd forgassuk össze az egészet, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
  8. A még füstösebb aromákért a félbe vágott avokádókat is meggrillezhetjük pár percig.
  9. Nachosszal kínáljuk.