A magyar gasztronómia egyik jellegzetes étele a gulyásleves. Kifejezetten felmelegít mindenkit a gőzölgő tartalmas leves, főleg egy hideg napon. Most megmutatom, én hogyan készítem az Ofyr Fatüzeléses grillen

 

 

 

Gulyásleves Ofyr fatüzelésű grillen

Elkészítési idő: 220-240 perc
Nehézség: 2

Gulyásleves Ofyr fatüzelésű grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg marhanyak
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg Petrezselyemgyökér
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 3 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • 50 g őrölt pirospaprika

Elkészítés:

 

Begyújtom az ofyrt, majd a grill roundot használva felteszem a bográcsot, hogy a sertészsír felmelegedjen. Bele teszem a kockára vágott hagymát és az próra vágott fokhagymát, majd megsózom. Amikor üvegesre párolódott a hagyma hozzá adom az apróra vágott paradicsomot és a paprikát. 5 percig együtt párolom, majd megszórom a fűszerpaprikával. Elkeverem, és azonnal hozzá teszem a kockára vágott húst. Amikor a húst elkezd levet engedni, hozzá öntök 1 pohár vizet és fűszerezem a köménnyel, majorannával. A folyadékot pótolva félig megpárolom a húst, majd hozzá öntöm a vörösbort. 5-10 perc után hozzáadom a kockára vágott zellert, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Együtt párolom, amíg a zöldségek is félig megpuhulnak. Ekkor adom hozzá a burgonyát és felöntöm vízzel, hogy leves sűrűséget kapjak. Addig főzöm, amíg az összes hozzávaló teljesen megpuhul. Ha szükséges a végén utófűszerezem