- írta: Peitli Csilla
A magyar gasztronómia egyik jellegzetes étele a gulyásleves. Kifejezetten felmelegít mindenkit a gőzölgő tartalmas leves, főleg egy hideg napon. Most megmutatom, én hogyan készítem az Ofyr Fatüzeléses grillen
Gulyásleves Ofyr fatüzelésű grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg marhanyak
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg Petrezselyemgyökér
- 20 dkg zeller
- 20 dkg burgonya
- 3 db hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint majoranna
- ízlés szerint őrölt kömény
- 50 g őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Begyújtom az ofyrt, majd a grill roundot használva felteszem a bográcsot, hogy a sertészsír felmelegedjen. Bele teszem a kockára vágott hagymát és az próra vágott fokhagymát, majd megsózom. Amikor üvegesre párolódott a hagyma hozzá adom az apróra vágott paradicsomot és a paprikát. 5 percig együtt párolom, majd megszórom a fűszerpaprikával. Elkeverem, és azonnal hozzá teszem a kockára vágott húst. Amikor a húst elkezd levet engedni, hozzá öntök 1 pohár vizet és fűszerezem a köménnyel, majorannával. A folyadékot pótolva félig megpárolom a húst, majd hozzá öntöm a vörösbort. 5-10 perc után hozzáadom a kockára vágott zellert, sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Együtt párolom, amíg a zöldségek is félig megpuhulnak. Ekkor adom hozzá a burgonyát és felöntöm vízzel, hogy leves sűrűséget kapjak. Addig főzöm, amíg az összes hozzávaló teljesen megpuhul. Ha szükséges a végén utófűszerezem