Hosszú ideig és alacsony hőfokon készül ez a bbq borjú szegy, de megéri rászánni az időt egy parti előtt, mert a vendégek odáig lesznek érte.
Gyömbéres, mézes borjúszegy
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- kb. 2.3 kg borjú szegy
- 60 g só
- 30 g fekete bors
- 120 ml bourbon
- 120 ml gyömbérsör
- 60 ml méz
Elkészítés:
- A bourbont és a gyömbérsört keverjük össze a mézzel, amíg a méz teljesen feloldódik.
- Ebbe a pácba tegyük bele az egész szegyet és pihentessük legalább 2 órán keresztül, de akár egy éjszakát is eltölthet a pácban a hús.
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt 105°C-ra.
- A szegyet vegyük ki a pácból és sózzuk, borsozzuk meg alaposan, majd mehet fel a hús a grillre.
- A hús alá tegyünk be egy vízzel töltött tálcát, hogy meglegyen a kellő páraszint a sütőtérben.
- Süssük 9 óráig vagy amíg eléri a megfelelő belső hőmérsékletet (95°C) és kézzel is szálaira szedhető a hús.
- Szendvicsnek, salátát mellé kiváló ez az omlós borjú.