Egy könnyed és frissítő saláta nemcsak tavasszal, de nyáron is kellemes kísérője lehet a grillezett húsoknak.

Grillezett almás saláta

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett almás saláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 240 g dió
  • 120 g kék sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 60 ml narancslé
  • 2 ek méz
  • 60 ml balzsamecet
  • 1 zacskó saláta mix
  • fél kk só
  • fél kk sriracha szósz

Elkészítés:

  1. Készítsük el a mártás a salátához. Ehhez keverjük össze az olajat, a narancslét, a balzsamecetet, a mézet, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a Sriracha szószt.
  2. Az almákat vágjuk fel kisebb darabokra és keverjük össze kb. 60 ml mártással.
  3. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, és az almákat tegyük fel a grillre.
  4. Oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk meg egy kicsit, miközben még lekenhetjük a mártással.
  5. Tálaláshoz a zöld salátát, a diót és a sajtot keverjük össze, majd erre jön a pirított alma.
  6. A salátát a mártás maradékával kínáljuk.