- írta: Peitli Csilla
Egy könnyed és frissítő saláta nemcsak tavasszal, de nyáron is kellemes kísérője lehet a grillezett húsoknak.
Grillezett almás saláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db alma
- 240 g dió
- 120 g kék sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 ek olívaolaj
- 60 ml narancslé
- 2 ek méz
- 60 ml balzsamecet
- 1 zacskó saláta mix
- fél kk só
- fél kk sriracha szósz
Elkészítés:
- Készítsük el a mártás a salátához. Ehhez keverjük össze az olajat, a narancslét, a balzsamecetet, a mézet, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a Sriracha szószt.
- Az almákat vágjuk fel kisebb darabokra és keverjük össze kb. 60 ml mártással.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra, és az almákat tegyük fel a grillre.
- Oldalanként 3-4 perc alatt pirítsuk meg egy kicsit, miközben még lekenhetjük a mártással.
- Tálaláshoz a zöld salátát, a diót és a sajtot keverjük össze, majd erre jön a pirított alma.
- A salátát a mártás maradékával kínáljuk.