Egy kis gyümölcsös fogás vacsorára vagy akár parti előételnek.

Grillezett ananász sajttal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Grillezett ananász sajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 200 g reszelt sajt
  • 1 ek vaj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 szál újhagyma
  • 1 db jalapeno

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. Az ananász karikázzuk fel vagy ha konzerv változatot használunk, csöpögtessük le.
  3. Egy tűzálló tálat kenjünk ki a vajjal, majd erre rendezzük el a képen látható módon az ananász karikákat.
  4. Szórjuk meg az ananászt egy kevés pirospaprikával, és ha szeretjük az édes-csípős kombinációt, akkor az apróra vágott jalapenóval is (ez akár ki is maradhat).
  5. Ezután szórjuk meg az egészet reszelt sajttal bőségesen, és mehet is fel a grillre 15-20 percre.
  6. Amikor a sajt már szépen megolvadt, vegyük le az ananászt és hintsük meg egy kevés pirospaprikával és a karikára vágott újhagymával.
  7. Önmagában vagy egy sonkás szendvicsre halmozva fogyasszuk!