A grillezett gyümölcs mindig jó ötlet desszertnek vagy előételnek egy komolyabb húsételhez. A görögdinnye egy kevés sós sajttal pedig tökéletes saláta, amelyben az édes-sós.savas ízek harmóniába kerülnek.

Grillezett görögdinnye kéksajttal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 1

Grillezett görögdinnye kéksajttal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • fél db görögdinnye
  • 1 ek olívaolaj
  • 4 szelet prosciutto sonka
  • 110 g kék sajt
  • 4 kevél bazsalikom
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 g só
  • 1 g bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A dinnyét vágjuk 1-1,5 cm vastag háromszögekre.
  3. A dinnye szeleteket kenjük le olajjal, sózzuk, borsozzuk.
  4. A sonkát vágjuk fel vékony csíkokra.
  5. A dinnyét tegyük fel a grillre és oldalanként 1 perc alatt pirítsuk meg őket. Amikor megjelennek a grilljelek a rácstól, akkor már vehetjük is le.
  6. A szeleteket rendezzük el a tálon, amin majd kínáljuk,
  7. Morzsoljuk rá a dinnyére a kék sajtot, szórjuk rá a sonka csíkokat, az apróra vágott bazsalikomot.
  8. Végül pedig locsoljuk meg a balzsamecettel. Azonnal tálaljuk,