A grillezett gyümölcs mindig jó ötlet desszertnek vagy előételnek egy komolyabb húsételhez. A görögdinnye egy kevés sós sajttal pedig tökéletes saláta, amelyben az édes-sós.savas ízek harmóniába kerülnek.
Grillezett görögdinnye kéksajttal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- fél db görögdinnye
- 1 ek olívaolaj
- 4 szelet prosciutto sonka
- 110 g kék sajt
- 4 kevél bazsalikom
- 2 ek balzsamecet
- 2 g só
- 1 g bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A dinnyét vágjuk 1-1,5 cm vastag háromszögekre.
- A dinnye szeleteket kenjük le olajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A sonkát vágjuk fel vékony csíkokra.
- A dinnyét tegyük fel a grillre és oldalanként 1 perc alatt pirítsuk meg őket. Amikor megjelennek a grilljelek a rácstól, akkor már vehetjük is le.
- A szeleteket rendezzük el a tálon, amin majd kínáljuk,
- Morzsoljuk rá a dinnyére a kék sajtot, szórjuk rá a sonka csíkokat, az apróra vágott bazsalikomot.
- Végül pedig locsoljuk meg a balzsamecettel. Azonnal tálaljuk,