Ha szereted a csípős és az édes találkozását, akkor ez az ananászos desszert érted kiállt!
Pikáns ananász rudak csokimártogatóssal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db ananász
- 1 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 5 db szegfűszeg
- 8 db szecsuáni bors
- 100 g vaj
- 1 db citrom
- 100 g étcsokoládé
- 125 ml tejszín
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a csillagánizs, a fahéj, a szegfűszeg és a bors keverékét pár perc alatt. Amikor az illatuk elkezd érződni (kb. 3 perc), akkor vegyük le és törjük porrá őket egy mozsárban.
- A fűszerkeverék felét keverjük ki a vajjal és tegyük félre, amíg előkészítjük az ananászt.
- A gyümölcsöket pucoljuk meg és vágjuk ujjnyi hasábokra.
- Húzzuk az ananászokat nyársra. Így könnyebb lesz velük bánni a grillen és mártogatni is egyszerűbb lesz őket.
- Kenjük le az ananászokat a fűszeres vajjal, majd tegyük fel a grillre.
- 10 perc alatt pirítsuk meg minden oldalát.
- Közben egy edényben tegyük fel a tejszínt és az összetördelt csokoládét melegedni az oldalégőre.
- Amikor felolvadt a csoki, keverjük ki és kész is a mártogatós.
- Tálaláskor az ananászokra reszelj egy kevés citromhéjat és kínáld mellé a csokoládészószt.