Ha szereted a csípős és az édes találkozását, akkor ez az ananászos desszert érted kiállt!

Pikáns ananász rudak csokimártogatóssal

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Pikáns ananász rudak csokimártogatóssal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 1 db csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 8 db szecsuáni bors
  • 100 g vaj
  • 1 db citrom
  • 100 g étcsokoládé
  • 125 ml tejszín

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a csillagánizs, a fahéj, a szegfűszeg és a bors keverékét pár perc alatt. Amikor az illatuk elkezd érződni (kb. 3 perc), akkor vegyük le és törjük porrá őket egy mozsárban.
  3. A fűszerkeverék felét keverjük ki a vajjal és tegyük félre, amíg előkészítjük az ananászt.
  4. A gyümölcsöket pucoljuk meg és vágjuk ujjnyi hasábokra.
  5. Húzzuk az ananászokat nyársra. Így könnyebb lesz velük bánni a grillen és mártogatni is egyszerűbb lesz őket.
  6. Kenjük le az ananászokat a fűszeres vajjal, majd tegyük fel a grillre.
  7. 10 perc alatt pirítsuk meg minden oldalát.
  8. Közben egy edényben tegyük fel a tejszínt és az összetördelt csokoládét melegedni az oldalégőre.
  9. Amikor felolvadt a csoki, keverjük ki és kész is a mártogatós.
  10. Tálaláskor az ananászokra reszelj egy kevés citromhéjat és kínáld mellé a csokoládészószt.