Enyhén pikáns desszert az ananász édességével és a fagyi hűvösével kiegészítve. Igazi nyári különlegesség!

Pikáns grillezett ananász

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Pikáns grillezett ananász

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 600 ml víz
  • 15 db szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 rúd vanília
  • 7 ek cukor
  • 1 db chili
  • 1 ek gyömbér
  • 2 ek tamarind paszta
  • olaj
  • 6 gombóc kókusz fagyi

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő az OFYR grillt, amíg a vaslap tűzforró lesz.
  2. Az ananászt tisztítsuk meg, vágjuk ki a közepét és szeleteljük fel 6 szeletre.
  3. Főzzünk szirupot a vízből, cukorból és a fűszerekből, az olaj és a fagyi majd később kerül főszerepbe. A vanília magjait kaparjuk ki, a gyömbért reszeljük le és a chilit magozzuk ki, majd aprítsuk fel a főzethez. (A tamarind pasztát helyettesíthetjük 1 evőkanál cukor és 1 evőkanál lime levének keverékével.)
  4. A szirupot főzzük legalább 5 percig forrás után, hogy az ízek kellően átjárják.
  5. Ebbe a szirupba áztassuk be az ananász karikákat és hagyjuk pihenni 20 percig.
  6. Amikor lejárt a pihenő idő, olajozzuk le az OFYR felületét és tegyük fel az ananászt sülni.
  7. Ha mindkét oldalon kellően megkaramellizálódott a gyümölcs, tegyük a szeleteket külön-külön tányérra.
  8. Helyezzünk mindegyikre egy gombóc fagyit és locsoljuk meg a maradék sziruppal.