A garnélák megtiszítása után meglepően gyorsan elkészül ez az egzotikus fogás, amiben a citrom és a paradicsom jól ismert íze köszön vissza.

Citromos garnéla poaradicsommal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Citromos garnéla poaradicsommal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 80 ml citromlé
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél db citrom héja
  • 450 g garnéla
  • 2 szál zölhagyma
  • 60 ml joghurt
  • 1 ek cider ecet
  • 1 ek mustár
  • 1 marék borsmustár
  • 12 szem koktél paradicsom
  • fél kk cukor
  • fél kk só
  • negyed kk bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromlét és héjat, a zúzott fokhagymát, majd tegyük bele a megtisztított és vénátlanított rákokat egy kicsit pácolódni. Legalább 10 percig hagyjuk állni.
  2. Ezután a borsmustárt, a zöldhagymát, a joghurtot, az ecetet, a mustárt, a cukorot és a só felét tegyük egy aprítóba, és készítsünk belőle egynemű szószt.
  3. A garnélákat ekkor húzzuk nyársra fém vagy előre beáztatott bambusz pálcákra felváltva a paradicsomokkal.
  4. A kész nyársakat sózzuk, borsozzuk.
  5. A közepes/magas hőfokra előmelegített grillre tegyük fel sülni a rákokat. Csukott tető alatt 2-3 perc alatt süssük meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalukat. (Amikor a rák kifehéredik, már jó.)
  6. A zöld szósszal meglocsolva tálaljuk.