A garnélák megtiszítása után meglepően gyorsan elkészül ez az egzotikus fogás, amiben a citrom és a paradicsom jól ismert íze köszön vissza.
Citromos garnéla poaradicsommal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 80 ml citromlé
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- fél db citrom héja
- 450 g garnéla
- 2 szál zölhagyma
- 60 ml joghurt
- 1 ek cider ecet
- 1 ek mustár
- 1 marék borsmustár
- 12 szem koktél paradicsom
- fél kk cukor
- fél kk só
- negyed kk bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a citromlét és héjat, a zúzott fokhagymát, majd tegyük bele a megtisztított és vénátlanított rákokat egy kicsit pácolódni. Legalább 10 percig hagyjuk állni.
- Ezután a borsmustárt, a zöldhagymát, a joghurtot, az ecetet, a mustárt, a cukorot és a só felét tegyük egy aprítóba, és készítsünk belőle egynemű szószt.
- A garnélákat ekkor húzzuk nyársra fém vagy előre beáztatott bambusz pálcákra felváltva a paradicsomokkal.
- A kész nyársakat sózzuk, borsozzuk.
- A közepes/magas hőfokra előmelegített grillre tegyük fel sülni a rákokat. Csukott tető alatt 2-3 perc alatt süssük meg az egyik, majd fordítás után a másik oldalukat. (Amikor a rák kifehéredik, már jó.)
- A zöld szósszal meglocsolva tálaljuk.