Szinte elronthatatlan lazac recept, ami kerti partikra és meghitt vacsorákra is remek választás.

Édes-füstös, fán grillezett lazac

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: 4

Édes-füstös, fán grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazac
  • 2 ek barna cukor
  • 1 kk füstölt paprika
  • 1 kk citromhéj
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. A cédrus falapot áztassuk vízbe még a grill megkezdése előtt. Meleg vízben legalább fél órát ázzon, hogy ne égjen meg túlságosan a grillen.
  2. Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
  3. A cukrot, a paprikát, a citromhéjat és só, bors felét keverjük össze egy kisebb tálkában.
  4. A lazacokat sózzuk be, majd az előre elkészített fűszerkeverékkel és szórjuk meg mindkét oldalát.
  5. Ezután tegyük fel a falapra, ha lehet a bőrével lefelé.
  6. Süssük (lehetőleg lefedve), amíg meg nem puhul teljesen. Ez a szeletek vastagságától is függ, de egy 20-15 percet számolhatunk rá.
  7. Friss salátával, citromlével meglocsolva kínáljuk.