Szinte elronthatatlan lazac recept, ami kerti partikra és meghitt vacsorákra is remek választás.
Édes-füstös, fán grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet lazac
- 2 ek barna cukor
- 1 kk füstölt paprika
- 1 kk citromhéj
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- A cédrus falapot áztassuk vízbe még a grill megkezdése előtt. Meleg vízben legalább fél órát ázzon, hogy ne égjen meg túlságosan a grillen.
- Melegítsük fel a grillt közepes hőfokra.
- A cukrot, a paprikát, a citromhéjat és só, bors felét keverjük össze egy kisebb tálkában.
- A lazacokat sózzuk be, majd az előre elkészített fűszerkeverékkel és szórjuk meg mindkét oldalát.
- Ezután tegyük fel a falapra, ha lehet a bőrével lefelé.
- Süssük (lehetőleg lefedve), amíg meg nem puhul teljesen. Ez a szeletek vastagságától is függ, de egy 20-15 percet számolhatunk rá.
- Friss salátával, citromlével meglocsolva kínáljuk.