Egy igazán látványos fekete hamburger, ami igazi színkavalkáddal kápráztatja el a szemet, mielőtt elkezdenénk azt megenni.

 

 

 

Fekete rákburger Broil King gázgrillben

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: 3

Fekete rákburger Broil King gázgrillben

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 40 dkg garnéla
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 50 g JD's SPG rub
  • 1 csomag zöld saláta mix
  • 1 db avokádó
  • 10 g wasabi por
  • 150 g majonéz
  • 4 db fekete hamburger buci

Elkészítés:

 

A rákpogácsákat készítem el először, mert szükség van pihentetésre a hűtőszekrényben.

A rákot apróra vágom, hozzá aprítom az újhagymát és a petrezselymet. Fűszerezem az SPG fűszerkeverékkel, majd hozzá adom a tojást és a morzsát. Kézzel összedolgozom, majd 1 órára hűtőbe teszem pihenni. Elkészítem a wasabis majonézt, amihez a majonézben elkeverem a wasabi port és szintén hagyom állni legalább 20 percet.

A gázgrillben az öntöttvas lapot felmelegítem 200-220 fokra, majd a rákpogácsák mindkét oldalát 3-4 percig sütöm. Nem szabad tovább sütni, mert a rák kiszárad és gumis állagot kap.

A fekete bucikat félbevágom és enyhén megpirítom, majd megkenem a pirított felüket a wasabis majonézzel, arra halmozom a saláta mixet, majd a rákpogácsát és néhány szelet avokádót.

A fekete hamburger buci receptje:

 

https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/fekete-hamburger-buci-alfa-forni-kemenceben