Egy igazán látványos fekete hamburger, ami igazi színkavalkáddal kápráztatja el a szemet, mielőtt elkezdenénk azt megenni.
Fekete rákburger Broil King gázgrillben
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 40 dkg garnéla
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor újhagyma zöldje
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 50 g JD's SPG rub
- 1 csomag zöld saláta mix
- 1 db avokádó
- 10 g wasabi por
- 150 g majonéz
- 4 db fekete hamburger buci
Elkészítés:
A rákpogácsákat készítem el először, mert szükség van pihentetésre a hűtőszekrényben.
A rákot apróra vágom, hozzá aprítom az újhagymát és a petrezselymet. Fűszerezem az SPG fűszerkeverékkel, majd hozzá adom a tojást és a morzsát. Kézzel összedolgozom, majd 1 órára hűtőbe teszem pihenni. Elkészítem a wasabis majonézt, amihez a majonézben elkeverem a wasabi port és szintén hagyom állni legalább 20 percet.
A gázgrillben az öntöttvas lapot felmelegítem 200-220 fokra, majd a rákpogácsák mindkét oldalát 3-4 percig sütöm. Nem szabad tovább sütni, mert a rák kiszárad és gumis állagot kap.
A fekete bucikat félbevágom és enyhén megpirítom, majd megkenem a pirított felüket a wasabis majonézzel, arra halmozom a saláta mixet, majd a rákpogácsát és néhány szelet avokádót.
A fekete hamburger buci receptje:
https://www.grillreceptek.hu/grillreceptek/fekete-hamburger-buci-alfa-forni-kemenceben