A grillen készült egytálételek kezdőknek is ajánlott változata ez a garnélás finomság.

Grillezett egytálétel BBQ garnélával

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Grillezett egytálétel BBQ garnélával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 1 db fodros kel
  • 60 ml víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • negyed kk pirospaprika
  • 450 g garnéla
  • 60 ml bbq szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy nagyobb edényt tegyünk fel a rácsokra és hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott fodros kelt.
  3. 1-2 perc alatt pirítsuk meg a kelt, majd öntsük fel a vízzel.
  4. Amikor a kel már kellően megpuhult (3 perc) csökkentsük a grill hőfokát alacsony/közepesre.
  5. A kelkáposzta közepébe csináljunk egy üreget, öntsük bele a második evőkanál olajat és amikor már felforrósodott dobjuk rá az aprított fokhagymát és pirospaprikát.
  6. Keverjük össze az egészet és sózzuk ízlés szerint, majd tedd félre a grill egy hidegebb részére.
  7. A maradék olajat hevítsd fel a grill lapon és pirítsd meg rajta a tisztított garnélát.
  8.  2 perc után vedd le és keverd el a bbq szósszal.
  9. Végül forgasd össze a garnélát a kelkáposztával.
  10. Rizzsel vagy kuszkusszal tálald.