A grillen készült egytálételek kezdőknek is ajánlott változata ez a garnélás finomság.
Grillezett egytálétel BBQ garnélával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 ek olaj
- 1 db fodros kel
- 60 ml víz
- 1 gerezd fokhagyma
- negyed kk pirospaprika
- 450 g garnéla
- 60 ml bbq szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Egy nagyobb edényt tegyünk fel a rácsokra és hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott fodros kelt.
- 1-2 perc alatt pirítsuk meg a kelt, majd öntsük fel a vízzel.
- Amikor a kel már kellően megpuhult (3 perc) csökkentsük a grill hőfokát alacsony/közepesre.
- A kelkáposzta közepébe csináljunk egy üreget, öntsük bele a második evőkanál olajat és amikor már felforrósodott dobjuk rá az aprított fokhagymát és pirospaprikát.
- Keverjük össze az egészet és sózzuk ízlés szerint, majd tedd félre a grill egy hidegebb részére.
- A maradék olajat hevítsd fel a grill lapon és pirítsd meg rajta a tisztított garnélát.
- 2 perc után vedd le és keverd el a bbq szósszal.
- Végül forgasd össze a garnélát a kelkáposztával.
- Rizzsel vagy kuszkusszal tálald.