Ha szereted a halakat, és szívesen kipróbálnál pár különlegesebb fogást is közülük, akkor ez a kardhal recept neked szól.

Grillezett kardhal

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Grillezett kardhal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 10 db kardhal steak
  • 250 g lima bab
  • 80 g vaj
  • 2 ek snidling
  • 2 ek petrezselyem
  • 1 ek kapor
  • 1 ek csípős paprika szósz
  • 2 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

  1. Az oldalégőn melegítsünk egy lábaskában vizet. Amikor felforrt, adjunk hozzá egy csipet sót és mehetnek bele a pucolt babok is. Fedő alatt főzzük 10 percig, majd csöpögtessük le és tegyük félre hűlni.
  2. A kihűlt babot egy aprítóban pürésítsük össze.
  3. Adjuk hozzá a vajat és a zöldfűszereket, majd végül a sót és a csípős szószt.
  4. Jól dolgozzuk össze.
  5. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  6. A halakat kenjük le olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk, ezután mehet is a grillre.
  7. Süssük oldalanként legalább 4 percig a steakeket, míg szép opálossá válik a halak húsa és kicsit megbarnulnak a szélek.
  8. A lima babos pürével és esetleg zöldségkörettel tálaljuk.