Ha szereted a halakat, és szívesen kipróbálnál pár különlegesebb fogást is közülük, akkor ez a kardhal recept neked szól.
Grillezett kardhal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 10 db kardhal steak
- 250 g lima bab
- 80 g vaj
- 2 ek snidling
- 2 ek petrezselyem
- 1 ek kapor
- 1 ek csípős paprika szósz
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés:
- Az oldalégőn melegítsünk egy lábaskában vizet. Amikor felforrt, adjunk hozzá egy csipet sót és mehetnek bele a pucolt babok is. Fedő alatt főzzük 10 percig, majd csöpögtessük le és tegyük félre hűlni.
- A kihűlt babot egy aprítóban pürésítsük össze.
- Adjuk hozzá a vajat és a zöldfűszereket, majd végül a sót és a csípős szószt.
- Jól dolgozzuk össze.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A halakat kenjük le olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk, ezután mehet is a grillre.
- Süssük oldalanként legalább 4 percig a steakeket, míg szép opálossá válik a halak húsa és kicsit megbarnulnak a szélek.
- A lima babos pürével és esetleg zöldségkörettel tálaljuk.