Könnyű, nyárias fogás lazacból, ami garantáltan frissítő! A citrusoktól kellemesen savas, az ananásztól pedig kellően édes fogás.

Grillezett lazac ananászos salsával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac ananászos salsával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g lazac
  • 60 ml narancslé
  • 60 ml citromlé
  • 60 ml lime leve
  • 80 g narancslekvár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek szójaszósz
  • 50 g barna cukor
  • 1 ek kukorica keményítő
  • ízlés szerint ananászos salsa

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Alufóliából készítsünk egy csónakot, amibe tegyük bele a lazac szeletet.
  3. Egy kisebb edényben keverjük össze a narancs, a citrom és a lime levét.
  4. Adjuk hozzá a narancslekvárt, a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a barna cukrot.
  5. A keményítőt keverjük el egy evőkanálnyi vízzel, majd öntsük a páchoz.
  6. Tegyük fel a pácot a grillre, és főzzük addig, amíg elkezd besűrűsödni.
  7. Ennek a szósznak a felét öntsük a fóliában lévő lazacra, és óvatosan tegyük fel a grillre sülni.
  8. 10-12 perc múlva, amikor a lazac színe szép, opálos rózsaszínre válik, öntsük rá a pác másik felét is és kínáljuk az ananászos salsával!