A lazac természetes íze annyira kellemes, hogy nem kell sok fűszer hozzá, ezért ez a bazsalikomos fűszervaj éppen elég a különleges hatás eléréséhez.
Grillezett lazac bazsalikomos vajjal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 szelet lazac
- 2 ek vaj
- 3 levél friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 200 g brokkoli
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A vajat tegyük 10 másodpercre a mikróba, hogy egy meglágyuljon és könnyebb legyen vele dolgozni.
- Ezután keverjük hozzá az apróra vágott bazsalikomot és a fokhagyma felét, szintén apróra vágva. Dolgozzuk ki alaposan, majd alufóliába tekerve, készítsünk belőle egy hengert és tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A lazacok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fel őket a grillre sülni.
- Oldalanként 5-6 perc alatt pirítsuk meg a húst.
- A lazaccal egy időben mehetnek fel a rózsáira szedett brokkolik is, amiket gyakori forgatás mellett süssünk a hallal megegyező ideig, hogy megpiruljon és egy kicsit meg is puhuljon.
- Tálaláskor a lazac szelet tetejére halmozzunk a fűszeres vajból és kínáljuk a pirított brokkolival.