A téli időszakban a gyömbér és a méz ütős páros. Nemcsak az egészségnek tesz jót, de az ízük is fenomenális együtt.
Gyömbéres, mézes lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 800 g lazacfilé
- 80 ml narancslé
- 80 ml szójaszósz
- 60 ml méz
- 1 kk őrölt gyömbér
- 1 kk fokhagyma por
- 1 szál újhagyma
Elkészítés:
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a narancslevet, a szójaszószt, a mézet, a fokhagyma port, a gyömbért és a karikákra vágott újhagymát.
- A lazacot vágjuk fel vastag szeletekre.
- A pácból vegyük ki az egyharmadát, a többibe pedig pácoljuk be a halszeleteket.
- Pihentessük, amíg felmelegítjük a grillt közepes hőfokra.
- A pácból kivett halakat tegyük fel a grillre, ha lehet, bőrös felükkel lefelé.
- Zárt tető alatt süssük 15 percig, időnként lekenve a félretett páccal.
- Az utolsó 5 percre megfordíthatjuk a halakat. Folytassuk a kenegetést továbbra is.