A téli időszakban a gyömbér és a méz ütős páros. Nemcsak az egészségnek tesz jót, de az ízük is fenomenális együtt.

Gyömbéres, mézes lazac

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Gyömbéres, mézes lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 800 g lazacfilé
  • 80 ml narancslé
  • 80 ml szójaszósz
  • 60 ml méz
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a narancslevet, a szójaszószt, a mézet, a fokhagyma port, a gyömbért és a karikákra vágott újhagymát.
  2. A lazacot vágjuk fel vastag szeletekre.
  3. A pácból vegyük ki az egyharmadát, a többibe pedig pácoljuk be a halszeleteket.
  4. Pihentessük, amíg felmelegítjük a grillt közepes hőfokra.
  5. A pácból kivett halakat tegyük fel a grillre, ha lehet, bőrös felükkel lefelé.
  6. Zárt tető alatt süssük 15 percig, időnként lekenve a félretett páccal.
  7. Az utolsó 5 percre megfordíthatjuk a halakat. Folytassuk a kenegetést továbbra is.