Ez az étel a tengeri herkentyű feladatra készült.
Nagyon szeretem a rákot és a kolbászt, ezért egy nyársra húzom őket. Így a garnéla kissé átveszi a kolbász iízét. Hozzá chimichurri mártást készítettem, ami az argentínok kedvenc mártása. Igaz, ők marhahúshoz eszik, de szerintem a rákhoz se rossz.
VIDEÓRECEPT! Kolbászos garnéla nyársak chimichurri mártással.
írta: Schwarczenbarth zoltán
Hozzávalók:
- 0,5 kg tigrisrák
- 0,5 kg Füstölt kolbász
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál bors
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db csilipaprika
- 1 teáskanál Friss oreganó
- 1 dl olívaolaj
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db citrom
- 1 csomag zöldsaláta
Elkészítés:
- A rákot megtisztitjuk a páncéljától.
- A füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, és 1,5 centis karikára vágjuk.
- A garnélát a kolbászkarika köré tekerjük és együtt nyársra húzzuk. 1 nyársra 3 rákot húzunk.
- Ha elkészültünk a nyársakkal, frissen őrölt sóval és borssal enyhén fűszerezzük, és forró grillrácsra rakjuk.
- Mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
- Közben elkészítjük a chimichurri mártást.
- A petrezselymet, a fokhagymát, az oregánót, a csilit, az oliva olajat, a balzsamecetet, kevés citromlevet, kevés sót, kevés borsot az aprító gépbe teszük és összeaprítjuk. Nem kell teljesen pépesre, nem baj ha egy kicsit darabos.
- Ha a nyársak megsültek és a mártás is kész, akkor tálalhatunk.
- A tányér közepére salátát halmozunk, a tetejére rakunk 2 nyársat és meglocsoljuk az egészet a mártással.
- Végül kevés citromlevet nyomunk rá.
- Jó étvágyat!