Ez az étel a tengeri herkentyű feladatra készült.

Nagyon szeretem a rákot és a kolbászt, ezért egy nyársra húzom őket. Így a garnéla kissé átveszi a kolbász iízét. Hozzá chimichurri mártást készítettem, ami az argentínok kedvenc mártása. Igaz, ők marhahúshoz eszik, de szerintem a rákhoz se rossz.

VIDEÓRECEPT! Kolbászos garnéla nyársak chimichurri mártással.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

VIDEÓRECEPT! Kolbászos garnéla nyársak chimichurri mártással.

írta: Schwarczenbarth zoltán

Hozzávalók:

  • 0,5 kg tigrisrák
  • 0,5 kg Füstölt kolbász
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 db csilipaprika
  • 1 teáskanál Friss oreganó
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 csomag zöldsaláta

Elkészítés:

 

  • A rákot megtisztitjuk a páncéljától.
  • A füstölt kolbász bőrét lehúzzuk, és 1,5 centis karikára vágjuk.
  • A garnélát a kolbászkarika köré tekerjük és együtt nyársra húzzuk. 1 nyársra 3 rákot húzunk.
  • Ha elkészültünk a nyársakkal, frissen őrölt sóval és borssal enyhén fűszerezzük, és forró grillrácsra rakjuk.
  • Mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
  • Közben elkészítjük a chimichurri mártást.
  • A petrezselymet, a fokhagymát, az oregánót, a csilit, az oliva olajat, a balzsamecetet, kevés citromlevet, kevés sót, kevés borsot az aprító gépbe teszük és összeaprítjuk. Nem kell teljesen pépesre, nem baj ha egy kicsit darabos.
  • Ha a nyársak megsültek és a mártás is kész, akkor tálalhatunk.
  • A tányér közepére salátát halmozunk, a tetejére rakunk 2 nyársat és meglocsoljuk az egészet a mártással.
  • Végül kevés citromlevet nyomunk rá.
  • Jó étvágyat!