Egy kis előkészület után már gyorsan elkészíthető ez a ropogós és ízletes magokba forgatott lazac steak.
Magokba forgatott lazac édesköménnyel
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g lazac
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- 3 ek szezámmag
- 1 ek mák
- fél ek fokhagyma por
- 1 ek hagyma por
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 db édeskömény
- 3 szál újhagyma
- 1 marék friss petrezselyem
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a szezámmagot, a mákkal, a hagyma és a fokhagyma porral, valamint a sóval.
- A lazacot kenjük le az olaj felével, borsozzuk, majd a korábban elkészített magos, fűszerbundával vonjuk bátran.
- A citrom felét vágjuk fel vékony karikákra és helyezzük el a lazacon őket.
- Ezután mehet is a grillre sülni. Vastagságtól függően 18-20 percig.
- Amikor a hal húsa szép rózsaszínné válik, vegyük le a grillről.
- Közben az újhagymát és az édesköményt vágjuk fel és tegyük őket egy tálba.
- Locsoljuk meg a maradék citrom levével, sózzuk, borsozzuk és rázzuk össze alaposan. Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
- A grillezett lazacot ezzel a salátával kínáljuk.