Egy kis előkészület után már gyorsan elkészíthető ez a ropogós és ízletes magokba forgatott lazac steak.

Magokba forgatott lazac édesköménnyel

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Magokba forgatott lazac édesköménnyel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g lazac
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 3 ek szezámmag
  • 1 ek mák
  • fél ek fokhagyma por
  • 1 ek hagyma por
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db édeskömény
  • 3 szál újhagyma
  • 1 marék friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a szezámmagot, a mákkal, a hagyma és a fokhagyma porral, valamint a sóval.
  3. A lazacot kenjük le az olaj felével, borsozzuk, majd a korábban elkészített magos, fűszerbundával vonjuk bátran.
  4. A citrom felét vágjuk fel vékony karikákra és helyezzük el a lazacon őket.
  5. Ezután mehet is a grillre sülni. Vastagságtól függően 18-20 percig.
  6. Amikor a hal húsa szép rózsaszínné válik, vegyük le a grillről.
  7. Közben az újhagymát és az édesköményt vágjuk fel és tegyük őket egy tálba.
  8. Locsoljuk meg a maradék citrom levével, sózzuk, borsozzuk és rázzuk össze alaposan. Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
  9. A grillezett lazacot ezzel a salátával kínáljuk.