Egy finom meleg saláta, ami köretként is megállja a helyét, de a garnéla miatt főételnek is kiváló.
Meleg saláta garnélával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 3 db kukoricacső
- 4 db római saláta
- 450 g garnéla
- 3 ek olívaolaj
- 300 g paradicsom
- 300 g uborka
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 db saláta öntet
Elkészítés:
- A paradicsomot, az uborkát és a paprikát vágjuk fel kisebb darabokra és tegyük egy nagyobb tálba.
- A grillt melegítsük közepes/magas hőfokra.
- A kukoricát és a római salátát is kenjük le olajjal és sózzuk be.
- A kukoricát ezután tekerjük alufóliába, a salátát pedig hosszában vágjuk ketté.
- A garnélákat húzzuk nyársra. Olajozzuk le és sózzuk be őket.
- Tegyünk fel mindent egyszerre a grillre. A kukoricának 20-25 perc, gyakori forgatással, a salátának és a garnélának pedig 5 perc kell.
- A grillről lekerült salátát is vágjuk kisebb darabokra és adjuk a többihez.
- A kukoricaszemeket is vágjuk le és adjuk a salátához.
- Végül jöhetnek bele a garnélák is.
- Keverjük össze és öntsük le a salátaöntettel.