Gyorsan elkészíthető mézes-mustáros pác, amivel a cédrus lapon grillezett lazac tökéletes lesz.

Mézes-mustáros lazac cédruslapon grillezve

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Mézes-mustáros lazac cédruslapon grillezve

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g lazac filé
  • 120 ml mustár
  • 80 ml citromlé
  • 120 g méz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db citrom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Két evőkanálnyi citromlével locsoljuk meg a lazacot és masszírozzuk bele gyengéden kézzel.
  3. A maradék citromlét keverjük ki a méz felével és a mustárral.
  4. A halakat sózzuk és borsozzuk, majd az elkészített mustáros keverékkel kenjük le bőségesen.
  5. Tegyük fel a halakat az előre beáztatott cédrus lapra.
  6. A citromot karikázzuk fel és osszuk el a citromkarikákat a halszeletek tetején.
  7. Mehet az egész a grillre, ahol zárt tető alatt süssük 15 percig.
  8. Amikor a hal színe szép rózsaszínre vált, tegyük a grill egy hidegebb részére a lapot (vagy szedjük ki a faszént) és pihentessük még a halat 5 percig.
  9. A grillről vegyük le óvatosan a még forró cédruslapot és locsoljuk meg a halat a maradék mézzel.
  10. Zöld salátával vagy grillezett zöldségekkel kínáljuk!