Gyorsan elkészíthető mézes-mustáros pác, amivel a cédrus lapon grillezett lazac tökéletes lesz.
Mézes-mustáros lazac cédruslapon grillezve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g lazac filé
- 120 ml mustár
- 80 ml citromlé
- 120 g méz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 db citrom
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Két evőkanálnyi citromlével locsoljuk meg a lazacot és masszírozzuk bele gyengéden kézzel.
- A maradék citromlét keverjük ki a méz felével és a mustárral.
- A halakat sózzuk és borsozzuk, majd az elkészített mustáros keverékkel kenjük le bőségesen.
- Tegyük fel a halakat az előre beáztatott cédrus lapra.
- A citromot karikázzuk fel és osszuk el a citromkarikákat a halszeletek tetején.
- Mehet az egész a grillre, ahol zárt tető alatt süssük 15 percig.
- Amikor a hal színe szép rózsaszínre vált, tegyük a grill egy hidegebb részére a lapot (vagy szedjük ki a faszént) és pihentessük még a halat 5 percig.
- A grillről vegyük le óvatosan a még forró cédruslapot és locsoljuk meg a halat a maradék mézzel.
- Zöld salátával vagy grillezett zöldségekkel kínáljuk!