A téli ízeket hozó lazac tökéletes választás Valentin-napra, mert a fokhagyma, a gyömbér és a lazac omega-3 zsírsavai is jót tesznek a libidónak.
Narancsos, gyömbéres lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g lazac
- 1 db narancs
- 1 db vérnarancs
- 1,5 ek reszelt gyömbér
- 1 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
- A gyömbért, a fokhagymát és a narancs héját reszeljük le, majd keverjük őket össze a narancs levével, a mustárral, és egy evőkanálnyi olajjal.
- Ezzel a páccal öntsük le a lazac filét, majd hagyjuk pihenni. (Lehetőleg legalább 1 órát.)
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra, és készüljünk indirekt grillezésre.
- A lazacot vegyük ki a pácból, szórjuk meg a sóval és már tehetjük is fel a grill melegebb részére, bőrrel lefelé.
- Itt pirítsuk 5-6 percig, amíg a bőr szépen megpirul, majd fordítsuk meg és tegyük a grill hűvösebb részére.
- Süssük addig, amíg teljesen át nem sül (vastagságtól függően újabb 5-8 perc.)
- A vérnarancsot karikázzuk fel és a grillről levett hal tetején szépen rendezzük el.