Nem a hagyományos falapon vagy sóban sült lazac, de miért ne készíthetnél nyárson sült, egyszemélyes adagokat ebből a halból? Egyáltalán nem bonyolult, viszont nagyon finom.
Nyárson sült lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 700 g lazac
- 2 ek friss oreganó
- 2 kk pirított szezámmag
- 1 kk őrölt kömény
- fél kk chili pehely
- 2 db citrom
- 1 kk só
- 2 ek olaj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Ha bambusz nyársakat használunk, akkor áztassuk be fél órára meleg vízbe őket.
- A friss oregánót aprítsuk fel és keverjük össze a szezámmaggal, a köménnyel és paprika pehellyel.
- A halból távolítsuk el a szálkákat és vágjuk fel 2 cm-es kockákra.
- A citromokat karikázzuk fel, majd készítsük el a nyársakat úgy, hogy egy halkocka után jöjjön egy félbehajtott citromkarika, majd újra hal, citrom, hal, citrom.
- A nyársakat kenjük le olajjal, sózzuk és a korábban elkészített fűszerkeverékkel is hintsük meg.
- Tegyük fel őket sülni és 2 perces forgatás mellett süssük 8-10 percig a halas, citromos nyársakat.