Nem a hagyományos falapon vagy sóban sült lazac, de miért ne készíthetnél nyárson sült, egyszemélyes adagokat ebből a halból? Egyáltalán nem bonyolult, viszont nagyon finom.

Nyárson sült lazac

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Nyárson sült lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 700 g lazac
  • 2 ek friss oreganó
  • 2 kk pirított szezámmag
  • 1 kk őrölt kömény
  • fél kk chili pehely
  • 2 db citrom
  • 1 kk só
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. Ha bambusz nyársakat használunk, akkor áztassuk be fél órára meleg vízbe őket.
  3. A friss oregánót aprítsuk fel és keverjük össze a szezámmaggal, a köménnyel és paprika pehellyel.
  4. A halból távolítsuk el a szálkákat és vágjuk fel 2 cm-es kockákra.
  5. A citromokat karikázzuk fel, majd készítsük el a nyársakat úgy, hogy egy halkocka után jöjjön egy félbehajtott citromkarika, majd újra hal, citrom, hal, citrom.
  6. A nyársakat kenjük le olajjal, sózzuk és a korábban elkészített fűszerkeverékkel is hintsük meg.
  7. Tegyük fel őket sülni és 2 perces forgatás mellett süssük 8-10 percig a halas, citromos nyársakat.