A lazac bőrét sokan nem szeretik, de ezzel a sütési módszerrel garantáltan egy finom, ropogós bőrt kapunk, amit kár lenne kihagyni.

Ropogós grillezett lazac

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 3

Ropogós grillezett lazac

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 5 szelet lazacfilé
  • 1,5 kk barna cukor
  • 1,5 kk chili por
  • 1,5 kk koriander levél

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. Közben készítsünk száraz pácot a cukorból, chili porból és koriander levélből egy kevés (ízlésünknek megfelelő sóval).
  3. Ezt a száraz pácot dörzsöljük be a lazacba.
  4. A grill lapot egy kevés olajjal kenjük le, majd tegyük rá a lazacot bőrös felével fölfelé.
  5. 2 perc sütés után fordítsuk meg, és jól pirítsuk meg a halat.
  6. Ezután a halat vegyük le a közvetlen hőforrásról, és a grill hidegebb részén, zárt tető alatt süssük további 3 percig.