A lazac bőrét sokan nem szeretik, de ezzel a sütési módszerrel garantáltan egy finom, ropogós bőrt kapunk, amit kár lenne kihagyni.
Ropogós grillezett lazac
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 5 szelet lazacfilé
- 1,5 kk barna cukor
- 1,5 kk chili por
- 1,5 kk koriander levél
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Közben készítsünk száraz pácot a cukorból, chili porból és koriander levélből egy kevés (ízlésünknek megfelelő sóval).
- Ezt a száraz pácot dörzsöljük be a lazacba.
- A grill lapot egy kevés olajjal kenjük le, majd tegyük rá a lazacot bőrös felével fölfelé.
- 2 perc sütés után fordítsuk meg, és jól pirítsuk meg a halat.
- Ezután a halat vegyük le a közvetlen hőforrásról, és a grill hidegebb részén, zárt tető alatt süssük további 3 percig.