Van, amikor csak néhány extra hozzávaló kell ahhoz, hogy egy egyszerű étel unalmasból bravúrosra változzon. A megszokott hot-dogot most egy kis édes karamellizált hagymával és pikáns grillezett paprikával dobjuk fel.
Hot-dog karamellizált hagymával és paprikával
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 8 db grill kolbász
- 8 db hot dog kifli
- 1-2 db kaliforniai paprika (piros)
- 1-2 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
1. Melegítse elő a grillsütőt közepes hőfokra.
2. Keverje össze a csíkokra vágott hagymát és a paprikát olívaolajjal. Sózza, borsozza ízlés szerint.
3. Helyezze a felszeletelt zöldségeket egy öntöttvas serpenyőbe a láng fölé vagy az oldalsó égőre, ha a grill készülékének van oldalsó égője. Pirítsa 5 percig, gyakran kevergetve, majd csökkentse a hőfokot alacsonyra, és kevergetve pirítsa tovább, amíg a hagyma megpuhul és megbarnul (körülbelül 40 perc alatt).
4. Közben tegye a kolbászokat a grillre. Mindkét oldalukat kb. 10–12 percig süsse, amíg át nem sül. A sütés utolsó néhány percében melegítse meg a zsemléket a felső rácson.
5. Ha minden hozzávaló elkészül állítsa össze a hot dogokat. Tegyen egy kevés mustárt a kiflikre, helyezze rá a kolbászt majd halmozza rá a hagymás-paprikás feltétet. Ha szereti a csípős ízeket használjon nyugodtan csípős mustárt vagy csípős-pikáns BBQ szószt.