- írta: Peitli Csilla
Üdítővel édesített pác, ami fűszeres, enyhén csípős és nagyon omlós.
BBQ borda üdítős páccal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db bébi borda
- 3,5 dl meggy Márka üdítő
- 2 kk őrölt füstölt pirospaprika
- 2 kk chili por
- 2 kk száraz mustár
- 2 kk fokhagyma por
- 1 kk gyömbérpor
- 450 ml paradicsomsmártás
- 80 g barna cukor
- 1 ek mustár
- 4 kk só
- 2 kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 160 fokra.
- Keverjük össze a piros paprikát a sóval, a borssal, a száraz mustárral, a gyömbérrel, egy kiskanál fokhagyma porral, a chilivel.
- A fűszerkeverékből két evőkanálnyit oszlassunk el a bordák felületén, majd csomagoljuk szorosan alufóliába.
- Tegyük a grillre a húsokra és süssük 2-2,5 óráig, hogy megpuhuljon.
- Közben az üdítőt, a paradicsommártást, a cukrot, a mustárt, a maradék fokhagymát és egy evőkanálnyit a korábban készített fűszerkeverékből, keverjünk össze egy szószos edényben.
- Forraljuk fel a keveréket és 25-30 perc alatt redukáljuk vissza a pácot.
- Amikor a borda elkészült, vegyük le a grillről, csomagoljuk ki és pihentessük 30 percet.
- A grillt melegítsük közepes hőfokra.
- A páccal kenjük le bőségesen a bordákat, majd tegyük fel a húst pirulni.
- Süssük 10-15 percig, időnként kenjük le újra az üdítős páccal.
- A fel nem használt szósszal együtt kínáljuk.