Üdítővel édesített pác, ami fűszeres, enyhén csípős és nagyon omlós.

BBQ borda üdítős páccal

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: 4

BBQ borda üdítős páccal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db bébi borda
  • 3,5 dl meggy Márka üdítő
  • 2 kk őrölt füstölt pirospaprika
  • 2 kk chili por
  • 2 kk száraz mustár
  • 2 kk fokhagyma por
  • 1 kk gyömbérpor
  • 450 ml paradicsomsmártás
  • 80 g barna cukor
  • 1 ek mustár
  • 4 kk só
  • 2 kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 160 fokra.
  2. Keverjük össze a piros paprikát a sóval, a borssal, a száraz mustárral, a gyömbérrel, egy kiskanál fokhagyma porral, a chilivel.
  3. A fűszerkeverékből két evőkanálnyit oszlassunk el a bordák felületén, majd csomagoljuk szorosan alufóliába.
  4. Tegyük a grillre a húsokra és süssük 2-2,5 óráig, hogy megpuhuljon.
  5. Közben az üdítőt, a paradicsommártást, a cukrot, a mustárt, a maradék fokhagymát és egy evőkanálnyit a korábban készített fűszerkeverékből, keverjünk össze egy szószos edényben.
  6. Forraljuk fel a keveréket és 25-30 perc alatt redukáljuk vissza a pácot.
  7. Amikor a borda elkészült, vegyük le a grillről, csomagoljuk ki és pihentessük 30 percet.
  8. A grillt melegítsük közepes hőfokra.
  9. A páccal kenjük le bőségesen a bordákat, majd tegyük fel a húst pirulni.
  10. Süssük 10-15 percig, időnként kenjük le újra az üdítős páccal.
  11. A fel nem használt szósszal együtt kínáljuk.