Paradicsom, mozzarella és bazsalikom. Mindez egy steakre pakolva! Az olaszok megint remekeltek ezzel az egyszerű, mégis izgalmas fogással.

Caprese steak az olasz kiválóság

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Caprese steak az olasz kiválóság

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db filet mignon
  • 2 db paradicsom
  • 100 g mozzarella
  • 120 ml balzsamecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 ek oregánó
  • 1 marék friss bazsalikom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy kis tálkában keverjük össze a balzsamecetet az apróra vágott fokhagymával, a mézzel, az olajjal, a kakukkfűvel és az oregánóval.
  2. Ezt a pácot öntsük rá a húsra és hagyjuk pihenni 20 percig szobahőmérsékleten.
  3. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  4. A paradicsomot karikázzuk fel és sózzuk, borsozzuk.
  5. Amikor a grill felmelegedett, tegyük fel a húsokat és süssük 4-5 percig az egyik oldalon.
  6. Fordítsuk meg a húst, tegyünk rá egy-két szelet paradicsomot, mozzarellát és szórjuk meg a bazsalikommal.
  7. Süssük újabb 2-3 percig, hogy a sajt is teljesen megolvadjon.
  8. Még melegen tálaljuk!