A garnéla nem igényel sok fűszer, sőt, inkább érdemes minél kevesebb ízzel dolgozni, hogy megmaradjon az eredeti aroma.

Egyszerű, de ütős fűszerezés garnélához

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: 1

Egyszerű, de ütős fűszerezés garnélához

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kk fokhagyma por
  • 1 kk só
  • 1 kk olasz fűszerkeverék
  • fél kk cayenne bors

Elkészítés:

  1. A fűszereket egy kisebb tálban keverjük össze alaposan.
  2. A fokhagymából érdemes porított változatot használni, hogy jól keveredjen a többi fűszerrel.
  3. Ez a mennyiség 450 g garnélához elegendő.
  4. Sütés előtt érdemes egy kis olajjal és citromlével pasztát készíteni a fűszerekből, amivel be kell vonni a garnélák felületét.
  5. Ezután már mehetnek is a magas hőfokra előmelegített grillre sülni.
  6. Oldalanként 3 perc alatt el is készül  fogás.