- írta: Peitli Csilla
A garnéla ízét a szilva édessége egészíti ki. Látványos és izgalmas párosítás.
Garnéla nyárs szilvával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 450 g garnéla
- 2-5 db szilva
- 120 ml szezámos-gyömbéres pác
- 1 db újhagyma
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy nagyobb edényben keverjük össze a megtisztított garnélát a gerezdekre vágott szilvával.
- Locsoljuk rá az páclé felét, majd forgassuk össze jól.
- Húzzuk nyársa a garnélát és a szilvákat vegyesen és tegyük fel őket a grillre sülni.
- 6-8 perc alatt süssük meg, időnként megforgatva.
- Minden forgatásnál kenjünk már rá egy keveset a pácból.
- Felkarikázott újhagymával tálaljuk.