Gyors, friss és egészséges ebédötlet, ami a grillen 20 perc alatt elkészül.
Grillezett ráksaláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 5 db óriás garnéla
- 3 ek olasz vinaigrette öntet
- 1 marék arugula saláta
- 60 g vörös cikória
- fél db répa
- 5 db koktél paradicsom
- fél db avokádó
Elkészítés:
- A megtisztított garnélákat kenjük le 1 evőkanál vinaigrette mártással és tegyük hűtőbe, amíg sütésre nem kerül a sor.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Készítsünk elő egy nyársat, amire húzzuk fel a rákokat.
- Oldalanként 2-2 perc alatt süssük készre a garnéla nyársat.
- A zöldségeket aprítsuk fel falatnyi darabokra, locsoljuk le a maradék öntettel és tegyük a tetejére a grillezett rákokat.
- Érdemes nagyobb adagot készíteni egyszerre, mert hipp-hopp elfogy majd.